KFOR NA OPREZU: Nisu mijenjali raspored snaga nakon...

Ističe se da je od suštinskog značaja da sve strane održavaju dijalog "radi bezbjednosti na Kosovu i stabilnosti u regionu".

  • Regija

  • 07. Nov. 2022  07. Nov. 2022

  • 0

"KFOR nije mijenjao raspored svojih snaga", rečeno je danas Tanjugu iz te misije na pitanje da li će se KFOR angažovati na sjeveru Kosova i Metohije nakon što su policajci srpske nacionalnosti napustili kosovsku policiju. Kako je navedeno, komandant KFOR-a Anđelo Ristuča je u kontaktu sa svim vlastima na KiM, a KFOR ostaje na oprezu i prati situaciju na terenu.

U odgovoru Tanjugu se dodaje da pripadnici KFOR-a nastavljaju da sprovode mandat u skladu sa Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN 1244 iz 1999. godine kako bi garantovali sigurno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude u pokrajini.

Ističe se da je od suštinskog značaja da sve strane održavaju dijalog "radi bezbjednosti na Kosovu i stabilnosti u regionu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...