ROŠTILJSKE PLJESKAVICE: Malo neobično...

(...) da se u pljeskavicu stavlja mladi kravlji sir, ali ukus je jedinstven i može se prilagoditi ukusima kako ko voli. a može se staviti i neki začin po želji.

  • Gastro

  • 08. Nov. 2022  08. Nov. 2022

  • 0

Sastojci:

1 kg mljevenog mesa

100 grama crvenog luka

100 grama kravljeg sira

1 češanj češnjaka

20g soli

10 grama bibera

ulje (za pečenje)

Priprema:

1. Sitno isjeckati luk i češnjak.

2. Meso posoliti i pobiberiti pa dodati luk i češnjak.

3. Izmiješati smjesu dobro i ostaviti par minuta da se malo stisne.

4. Praviti po dvije jednake kuglice koje treba rukom pritisnuti i napraviti oblik pljeskavice.

5. Prvu pljeskavicu posuti sirom pa prekriti drugom i pritisnuti da se sjedini. Tako raditi dok ne ponestane mesa i sira.

6. Zagrijati tavu za roštiljanje ili roštilj i sa malo ulja peći svaku stranu pljesakvice po 7 do 10 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...