ALMA ČOLO ŠOKIRANA KONAKOVIĆEVIM KOMENTARIMA: "Samo politički naivni i neiskusni mogu vjerovati u to!"

"(...) tek početak. Misle SDP, NiP i NS da je vlast sa HDZ-om jednostavna stvar. Ili sa SNSD-om. Da mi nismo znali, a da će oni pokazati svima kako oni “znaju”. Žao mi naredne četiri izgubljene godine".

  • Politika

  • 08. Nov. 2022  08. Nov. 2022

  • 6

Bivša zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Alma Čolo komentarisala je današnje koalicijske pregovore 'Trojke' i HDZ-a u Mostaru.

“Uspješni” razgovori danas u Mostaru??? Nisu razgovarali kažu o Izbornom zakonu. A kad krenu razgovori o Izbornom zakonu, kao dijelu zajedničkog programa, tek onda će vidjeti koliko su današnji razgovori bili uspješni", ističe Čolo za Hayat.

Dodaje kako je jedan od učesnika razgovora kazao kako su tokom pregovora bili nadomak ukidanja etničkih prefiksa iz Ustava BiH i Izbornog zakona.

"Samo politički naivni i neiskusni mogu vjerovati u to. Nikada Dragan Čović nije, niti bi pristao na brisanje etničkih prefiksa. Nikada ne bi pristao na brisanje imenice Hrvat u Predsjedništvu ili hrvatski član Predsjedništva. Samo ako se na njega izvrši jak međunarodni pritisak. A tog pritiska nema, niti će ga biti. Međunarodni pritisak je usmjeren na jačanje pozicije Hrvata u BiH. I ovo sa Schmidtovim odlukama je tek početak. Misle SDP, NiP i NS da je vlast sa HDZ-om jednostavna stvar. Ili sa SNSD-om. Da mi nismo znali, a da će oni pokazati svima kako oni “znaju”. Žao mi naredne četiri izgubljene godine", poručila je Čolo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...