HRANA ZA "GRIJANJE": Sad pokušajte...

I ništa vas bolje tokom hladnih jesenjih dana i večeri neće ugrijati kao domaća supa sa knedlama koje ste sami pripremili.

  • Gastro

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 0

Ova supa blagotvorno će djelovati na organizam, pogotovo na disajne organe, i ako ste prehlađeni.

U nastavku saznajte kako pripremiti supu i domaće knedle i to na tri načina:

Potrebni sastojci za supu: pola pileta, mrkva, celer, peršun, jedan manji krompir, jedan manja prepečena glavica luka, nekoliko zrna bibera, peršunov list, so.

Knedle za supu - prvi način: u tanjir stavite malo ulja u kašičici, dodajte jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte pet, šest kašika griza i na vrh noža praška za pecivo, pa izmiješajte. Kašičicom vadite knedle i polako ih spuštajte u šerpu u kojoj ste već iskuhali piletinu sa povrćem i začinima. Kuhajte dvije, tri minute. Dodajte peršunov list i supa je spremna za posluživanje.

Drugi način: umutite bjelance u čvrsti snijeg, dodajte žumance i malo ulja te četiri, pet kašika griza. Sve dobro izmiješajte, vadite kašičicom knedle i spuštajte u šerpu.

Treći način: jedno bjelance umutite u čvrsti snijeg viljuškom, pa dodajte malo griza (četiri kašike), izmiješajte, vadite kašičicom knedle i spuštajte u šerpu.

(Faktor) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...