JELENA TRIVIĆ RAZOČARANA: "Borenović nije vjerodostojno prenio zaključke"

Predsjedništvo PDP-a u Banjaluci na višesatnoj sjednici razmatra političku situaciju nakon izbora, ali i u stranci. Iako je javnost očekivala da predsjedništvo ove stranke postupi poput SDS-a i podnese ostavke, to se nije dogodilo.

  • Politika

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 2

Predsjedništvo PDP-a u Banjaluci na višesatnoj sjednici razmatra političku situaciju nakon izbora, ali i u stranci. Iako je javnost očekivala da predsjedništvo ove stranke postupi poput SDS-a i podnese ostavke, to se nije dogodilo.

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednicu Republike Srpske reagovala je nakon što je PDP danas donio niz zaključaka. Ona je istakla kako je "veoma iznenađena i razočarana činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije precizno i vjerodostojno objavio javnosti Zaključke predsjedništva stranke".

Trivić je navela kako je Borenović zaključak o podršci gradonačelniku Drašku Stanivukoviću protumačio netačno, “izostavljajući veoma važnu jedinicu koju je usvojilo Predsjedništvo, a koja glasi: PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na osnovu politika koje je promovisao tokom kampanje 2020. godine i na osnovu onih političara koje je tada pobijedio”.

“Želim da istaknem da ne podržavam nijednu simbiozu sa Režimom, jer je to samo još jedan naziv za približavanje Režimu, koji je politički kurs koji jasno odbacujem… Da bi nastavila borbu protiv korumpiranog režima, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji obavezuju sve. Da budemo potpuno precizni: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa Režim za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 2. novembra pokrali izbornu volju naroda na najpodmukliji način”, poručila je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...