BOSANAC PLJAČKAO TURISTE U AUTOKAMPU U MAKARSKOJ: Iznio je svoju odbranu, traži se zatvorska kazna

Tužilaštvo traži 10 mjeseci zatvora.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 0

Nije Njonjo iz Zagreba već Njonjo iz Zenice koji je ovog ljeta u autokampu u Makarskoj pljačkao turiste. Kako piše u presudi, Općinsko državno tužilaštvo tražilo je deset mjeseci zatvora jer je počinio više krivičnih djela imovinskog karaktera i pridonio lošem ugledu Republike Hrvatske kao turističke zemlje.

Optužnica ga tereti da je 17. jula 2022. prvo ušao u otključani kamper u vlasništvu slovenskog državljanina te je ukrao kožni novčanik s natpisom “Samsonite”, u kojem su se nalazili lični dokumenti i bankovne kartice uz 200 eura i 5.200 kuna.

Nakon toga, Njonjo je ušao u šator njemačkog državljanina i ukrao dva parfema marke “Paco Rabanne”, prijenosni punjač za mobitel, prijenosni zvučnik marke JMB i dvije kape šilterice, ukupne vrijednosti hiljadu i 500 kuna.

Nakon što ga je policija uhapsila i u sobi koju je koristio pronašla novčanik i šilterice, Njonjo je, iznoseći svoju odbranu, negirao krađe. Kazao je da je novčanik pronašao u smeću, a da su kape šilterice njegove i da ih je donio iz Bosne.

Međutim, policajci su tokom obrade, a s obzirom da su opljačkani stranci napustili državu, preko društvenih mreža kontaktirali oštečenike te su im pokazali fotografije pronađenih predmeta. Slovenac je prepoznao svoj crni novčanik te sličicu Gospe iz Međugorja koja se nalazila u njegovom novčaniku, javlja  Slobodna Dalmacija.

I Nijemac je preko fotografija prepoznao kape šilterice, a kao dokaz da su njegove pripadnicima policije je proslijedio fotografiju unutrašnjosti svog šatora na kojoj se vide navedene kape.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...