OGLASILI SE IZ NAŠE STRANKE: “Ko vrijeđa Majke Srebrenice izgubio je karakteristike ljudskosti”

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti reagovali su iz Naše stranke zaključivši kako je uvreda koju je hrvatski predsjednik uputio Majkama Srebrenice "uvreda svakom civilizovanom čovjeku".

  • Politika

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 10

“Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati. Čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske. Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti, a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti”, naveli su iz NS-a.

“Stava smo da vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH. Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska učestvuje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere”, zaključeno je u Našoj stranci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...