SNAŽNA PORUKA REŽIMU: Iranska dobitnica Oscara objavila fotku bez hidžaba, u ruke uzela papir...

Kazala je da će ostati u Iranu pod svaku cijenu i pauzirala karijeru kako bi podržala porodice ubijenih u demonstracijama.

  • Kultura

  • 10. Nov. 2022  

  • 0

Poznata iranska glumica objavila je na Instagramu svoju fotografiju bez marame kako bi pokazala solidarnost s protuvladinim demonstracijama.

Taraneh Alidoosti, najpoznatija po svojoj ulozi u Oscarom nagrađenom filmu Trgovački putnik, pritom je držala natpis: "Žena, život, sloboda", što je postao uobičajeni slogan među demonstrantima.

Protesti zbog smrti Mahse Amini ulaze u sedmu sedmicu. 22-godišnjakinja je umrla u pritvoru nakon što ju je u Teheranu uhapsila moralna policija jer nije pravilno nosila hidžab, piše BBC.

Iranska dobitnica Oscara objavila fotku bez hidžaba, poslala poruku

Alidoosti jedna je od najuspješnijih iranskih glumica i na Instagramu ima više od osam miliona pratitelja. Glumila je u filmu Trgovački putnik koji je 2016. osvojio Oscara za najbolji međunarodni igrani film.

Kazala je da će ostati u Iranu pod svaku cijenu i pauzirala karijeru kako bi podržala porodice ubijenih u demonstracijama. Lokalni aktivisti za ljudska prava navode da je u protestima ubijeno najmanje 328 ljudi, a 14.800 pritvoreno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...