NAPETO NA KOSOVU: Još dvije zemlje šalju trupe kao pojačanje EULEX-u, oglasio se Wigemark... (VIDEO)

Šef EULEX-a kazao je da ova misija ne postupa bez zahtjeva Kosovske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

  • Regija

  • 10. Nov. 2022  10. Nov. 2022

  • 0

Doći će do promjene u broju policajaca EULEX-a koji će vršiti monitoring. Nakon  dolaska Karabinjera iz Italje, očekuje se dolazak novih trupa, javlja Klan Kosova.

Pozivajući se na navode šefa EULEX-a, Larsa Wigemarka, ovaj medij piše da postoji sedam zemalja članica Evropske unije koje su u mogućnosti da doprinesu ovoj jedinici.

„Nije veliki broj, ima 23 italijanska karabinjera i još uvijek čekamo da dođu neke trupe žandarmerije iz još najmanje dvije zemlje, u sastavu Evropske policije. Sedam država članica EU spremno je da doprinese ovoj jedinici“, kazao je.

Šef EULEX-a kazao je da ova misija ne postupa bez zahtjeva Kosovske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

„U subotu smo imali sastanak sa komandantom KFOR-a, ministrom Xhelalom Sveçlom i vd direktora policije. U nedjelju sam dobio pisani zahtjev Kosovske policije da nastavimo da budemo na terenu i pratimo situaciju, posebno na Sjeveru. Prošle nedjelje smo već dodali trupe na teren, jučer smo pojačali jedinicu”, kazao je Lars Wigemark dodajući kako je situacija trenutno mirna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...