NOVE OKOLNOSTI: Suspendovanoj tužiteljici Diani Kajmaković ukinuta policijska zaštita

Također, podnesen je i zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti sve dok se disciplinski postupak ne okonča.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2022  

  • 2

Nakon što je protiv Diane Kajmaković pokrenut disciplinski postupak, državnoj tužiteljici ukinuta je i policijska zaštita.

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a Bosne i Hercegovine podnio je 21. oktobra Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a disciplinsku tužbu protiv tužiteljice Diane Kajmaković.

Također, podnesen je i zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti sve dok se disciplinski postupak ne okonča.

SAD su 26. septembra sankcionisale Kajmaković, ističući kako je ona "jasan primjer korumpiranog državnog tužioca, povezanog sa kriminalnim organizacijama". Njeno ime je navodno pominjano i u aplikaciji Sky koju su kriminalci koristili za nezakonite radnje.

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić je nedugo nakon američke odluke poručio da će se tražiti svi dokazi o navodima koje su objavile SAD.

Krajem oktobra, Prvostepena disciplinska komisija donijela je odluku o udaljavanju Kajmaković od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca i tužioca Tužilštva BiH.

Važno je napomenuti da ta odluka ni na koji način ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka.

Kajmaković je tokom obnašanja funkcija u državnom Tužilaštvu imala osiguranu policijsku zaštitu koja joj je ukinuta pokretanjem disciplinskog postupka.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...