PUTINOV REŽIM DOTAKNUO DNO: Rusi proglasili "privremeni glavni grad" Hersona, od Hersona je udalje čak...

Ruska režimska novinska agencija javlja.

  • Evropa

  • 12. Nov. 2022  

  • 2

Ruska režimska novinska agencija TASS objavila je kako je Aleksandar Fomin, proruski čelnik djelomično okupirane ukrajinske regije Herson, jutros rekao da je grad Heničesk proglašen "privremenim glavnim gradom" te regije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, podsjetimo, u rujnu proglasio Herson i još tri ukrajinske regije dijelom Ruske Federacije. Ukrajinska vojska jučer je pak ušla u grad Herson, koji su prije toga ruske snage napustile u haotičnom povlačenju.

"Sve grane vlasti se sad nalaze u Heničesku", rekao je Fomin. Heničesk je lučki grad koji se nalazi na obali Azovskog mora, koji je Rusija okupirala 27. februara. Nalazi se vrlo blizu granice s Krimom te je oko 200 kilometara udaljen od grada Hersona i rijeke Dnjepar.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...