GRAĐANI BiH UDIŠU ZAGAĐEN ZRAK: Ovo su gradovi sa najzagađenijim zrakom

Kvalitet zraka je loš i na Sokocu, u Zenici i Jajcu

  • Društvo

  • 13. Nov. 2022  

  • 0

Prema podacima sa specijalizirane stranice za praćenje zagađenja zraka u gradovima, građani širom Bosne i Hercegovine večeras udišu zrak koji je zagađen i opasan zdravlje.

Najzagađeniji zrak prema podacima udišu građani u Tuzli, Banjoj Luci, Prijedoru, Banjoj Luci, Bosanskoj Krupi, Zvorniku i Sarajevu.

U Tuzli indeks zagađenosti zraka česticama PM 2.5 je 172, Banjoj Luci 168, a u Prijedoru čak 200. U Bosanskoj Krupi izmjerena zagađenost ovim česticama je 169, a u Zvorniku 162.

U Sarajevu postoji nekoliko stanica za mjerenje. Najgori zrak udišu stanovnici na Bjelavama gdje je indeks zagađenosti PM 2.5 česticama iznosi 166. Uređaji na ambasadi SAD-a su izmjerili indeks zagađenosti 152, prenosi Crna-hronika.info.

Kvalitet zraka je loš i na Sokocu, u Zenici i Jajcu

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...