KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: Zmajevi večeras protiv Francuske traže čudo

Desetkovani Zmajevi ispred sebe imaju aktuelne svjetske i evropske prvake, ali će i pored svih problema tim Adisa Bećiragića pokušati napraviti senzaciju koja bi našem timu otvorila vrata Svjetskog prvenstva.

  • Sport

  • 14. Nov. 2022  

  • 0

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u francuskom gradu Pau odigrati meč 4. kola druge faze kvalifikacija za Mundobasket protiv selekcije Francuske.

Desetkovani Zmajevi ispred sebe imaju aktuelne svjetske i evropske prvake, ali će i pored svih problema tim Adisa Bećiragića pokušati napraviti senzaciju koja bi našem timu otvorila vrata Svjetskog prvenstva.

U drugom meču naše grupe Crna Gora ima pobjedu više od našeg tima i večeras svoj meč igra protiv Litvanije, tako da bi se mnogo toga moglo znati nakon ovog susreta.

Podsjećamo, selektor Adis Bećiragić ni na ovom susretu neće moći računati na Robersona, Musu, Atića, Sulejmanovića, Nurkića, te kapitena Halilovića što je sigurno veliki hendikep za našu ekipu. Selektor ističe da se naš tim neće predatu.

“Bit će teško protiv Francuske, naročito poslije partije koju je Francuska prikazala u Litvaniji, gdje je slavila sa 90:65. Ne idemo sa bijelom zastavom, borit ćemo se do kraja kvalifikacija, ali je Crna Gora objektivno u velikoj prednosti, čvrsto drži sudbinu u svojim rukama. Mi se nećemo predati sve dok nada postoji“, rekao je selektor Bećiragić.

“Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv moćne Francuske. Ali mi možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao što je bio slučaj u Sarajevu protiv Mađarske“, rekao je najbolji pojedinac Zmajeva protiv Mađarske, Kenan Kamenjaš.

Meč između Francuske i BiH igra se u “Palači sportova” sa početkom od 20 sati i 30 minuta uz direktan prijenos na Sport Klubu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...