IZNENAĐENJE IZ ČEŠKE: Škoda ima novu uslugu, automobili češkog proizvođača plaćat će…

Nakon uspješne pilot faze u Švicarskoj, usluga je sada dostupna i u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj i Norveškoj.

  • Auto

  • 15. Nov. 2022  

  • 0

Proizvođači automobila pokušavaju se na sve moguće načine približiti kupcima, a i Škoda je jedan od njih. Češki proizvođač automobila razvio je novu uslugu koja je namijenjena olakšavanju parkiranja u raznim europskim zemljama. Pay to Park korisnicima omogućuje korištenje aplikacije proizvođača automobila ili infotainment sistema vozila za prikaz opcija parkiranja, pregled troškova i praktično plaćanje. 

Nakon uspješne pilot faze u Švicarskoj, usluga je sada dostupna i u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj i Norveškoj. Iz Škode najavljuju da će uskoro će uslijediti još osam zemalja – Francuska, Mađarska, Island, Italija, Nizozemska, Slovenija, Španjolska i Švedska, prije nego što usluga bude uvedena u drugim europskim zemljama 2023.

Kupci mogu koristiti Pay to Park putem aplikacije MySkoda na svom pametnom telefonu ili putem trenutnih Amundsen i Columbus infotainment sistema. Aplikacija u automobilu sada je dostupna za serije modela Fabia, Kamiq, Scala, Octavia, Karoq, Superb i Kodiaq. 

Preduvjet za korištenje usluge je aktivan Škoda Connect račun i aktiviran daljinski pristup vozilu, stoji u saopćenju proizvođača automobila. Čim se podaci o plaćanju pohrane u aplikaciji i usluga se aktivira, može se odmah koristiti i na infotainment sistemu te prikazuje parkirna mjesta na kojima možete platiti online.

Kada stigne na parking, vozač tada može odabrati vrijeme parkiranja i po potrebi ga produžiti putem aplikacije. Plaćanje se vrši online na kraju procesa parkiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...