HARADINAJ OPTUŽIO KOSOVSKOG PREMIJERA: Albin Kurti plaća račune Vučiću i Srbiji... (VIDEO)

Jedan od znakova za svoje tvrdnje da Kurti djeluje protiv Kosova, Haradinaj je naveo da je Kurti odbio američku elektranu od 500 megavata i gasovod.

  • Regija

  • 15. Nov. 2022  

  • 3

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da kosovski premijer Albin Kurti djeluje protiv Kosova i u korist Srbije.

Haradinaj je na RTV Dukadjini naveo neke od tačaka koje, prema njegovim riječima, Kurti „radi“ za Srbiju.

„Ne znamo kome Kurti plaća račune osim Vučiću i Srbiji. Neki znaci koji se javljaju u političkom životu nisu slučajnost. Obično oni određuju kvalitet osobe. Prvo su Kurtija uhvatili Srbi kao portparola OVK. Tada vam je kao portparol OVK pred medijima dozvolio da napustite srpski zatvor. Kao dio organizacije KAAN, Kurti je optužio druge za maltretiranje Srba. KAAN je u to vrijeme bio kao prosrpski pokret. U to vrijeme, Kurti je ušao u vozilo kosovske policije u Dolcu u Klini sa pripadnicima srpske vojne policije. Postoje zvanični dokazi i dokumentacija da je Kurti bio prekriven dekom. Ovo je također loš znak za njega“, rekao je Haradinaj.

Jedan od znakova za svoje tvrdnje da Kurti djeluje protiv Kosova, Haradinaj je naveo da je Kurti odbio američku elektranu od 500 megavata i gasovod.

„Sve ovo govori o Kurtiju“, rekao je Haradinaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...