OPOZICIJA BILA PROTIV: Nenad Stevandić izabran za predsjednika NSRS-a

Stevandić je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a prijedlog je klubova poslanika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NPS –a, i usaglašen je na ranijem sastanku rukovodstva ovih partija u Banjoj Luci.

  • Vijesti

  • 15. Nov. 2022  

  • 1

Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) izabran je za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske u jedanaestom sazivu i ovu funkciju trebalo bi da obavlja u naredne četiri godine.

Protiv izbora Stevandića bili su poslanici opozicije u RS-u.

Stevandić je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a prijedlog je klubova poslanika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NPS –a, i usaglašen je na ranijem sastanku rukovodstva ovih partija u Banjoj Luci.

- Hvala onima koji su glasali za mene i onima koji nisu, svi smo mi Republika Srpska. Nadam se da smo došli u poziciju da radimo, a da ostavimo po strani sve ono što je lično – kazao je Stevandić.

Izbor Stevandića izazvao je reakcije opozicije. Poslanik Nebojša Vukanović je naveo da je Stevandiću ovo treći mandat u NSRS i da je svaki obavljao ispred drugačije političke opcije, dok je Igor Crnadak (PDP) kazao da je Stevandić oličenje onoga protiv čega se bori opozicija u RS-u.

 

- Kako da podržimo nekoga ko dolazi iz političke stranke koja je leglo korupcije. Tužilaštvo vodi istragu o zloupotrebama tokom pandemije korona virusa i navodi se da se čak u prostorijama ove stranke (Ujedinjene Srpske opa.a) dijelio novac - kazao je Crnadak.

Zastupnica Nataša Radulović (SNSD) je kao najstariji zastupnik predsjedavala današnjom sjednicom NSRS-a, prije izbora novog rukovodstva, a način na koji je to radila naišlo je na oštre kritike zastupnika koji su joj prebacivali da se ponaša nedolično.

- Vi imate Pink TV terminologiju - kazao joj je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...