NOVE TRZAVICE PRED POČETAK INAUGURACIJE U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Željka Cvijanović nije dopustila da među ambasadorima sjedi Ukrajinac, Željko Komšić donio odluku...

Političke trzavice počele su i prije službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 16. Nov. 2022  16. Nov. 2022

  • 4

Svaki član Predsjedništva BiH ima pravo poslati pozivnicu za četiri uzvanika.

Političke trzavice počele su i prije službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH.

Željka Cvijanović, nova članica Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, nije dopustila da na inauguraciji članova Predsjedništva BiH među ambasadorima sjedi i ukrajinski otpravnik poslova Serhii Miniailo. No, član Predsjedništva BiH Željko Komšić odlučio je Miniaila smjestiti među članove svoje porodice.

Slika

Također, na inauguraciji Cvijanovićka ne želi visokog predstavnika Christiana Schmidta, no poziv Schmidtu je stigao od strane Denisa Bećirovića.

Podsjećamo, svaki član Predsjedništva BiH ima pravo poslati pozivnicu za četiri uzvanika.

Na inauguraciji neće biti hrvatskog ambasadora u BiH Ivana Sobolića koji je odbio poziv, kao ni vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...