VUČIĆ SE POŽALIO: "Srbija već troši rezerve plina"

“Nas danas plin spašava i zahvaljujući termoelektranama-toplanama Pančevo i Novi Sad možemo prezimiti“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare s predsjednicima vlada Mađarske i Austrije.

  • Regija

  • 16. Nov. 2022  16. Nov. 2022

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija počela trošiti rezerve plina jer ugovorene količine koje dobiva na dnevnom nivou nisu dovoljne da podmire trenutne potrebe.

Vučić je istaknuo da su od jutros rezerve na 650 miliona kubnih metara plina umjesto 760 miliona kubnih metara i da je plin poskupio četiri do pet puta u proteklih devet dana.

On je rekao da je s Bugarskom napravljen dogovor i da će dodatne količine krenuti prema Srbiji.

“Nas danas plin spašava i zahvaljujući termoelektranama-toplanama Pančevo i Novi Sad možemo prezimiti“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare s predsjednicima vlada Mađarske i Austrije.

On je izrazio zahvalnost premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pomoći i istaknuo da bi bilo teško da bez te pomoći Srbija „prezimi zimu“.

„Velika je čast i privilegija da imamo takve prijatelje uz sebe“, rekao je Vučić.

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da sada plin za Mađarsku dolazi preko Srbije i da je Srbija korektna, kao što je Mađarska korektna prema njoj, navodi FoNet.

„Dok Srbija ima plina imat će i Mađarska i može biti sigurna da dok Mađarska ima plina imat će i Srbija“, poručio je Orban.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...