OGORČENA ODLUKOM TUŽILAŠTVA: Oglasila se majka djevojčice Nadin Smajlović

Federalno tužilaštvo je prošle godine naredilo da se istraga mora provesti, kazala je Amina Hodžić Smajlović

  • Vijesti

  • 17. Nov. 2022  17. Nov. 2022

  • 4

Podnijećemo žalbu Federalnom tužilaštvu, najavila je za Oslobođenje Amina Hodžić Smajlović.

- Žalićemo se i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću protiv glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlije i tužiteljice Sanele Škaljić. A tu je i Strazbur, odnosno Evropski sud za ljudska prava, rekla nam je Hodžić Smajlović.

Podsjetila je da je Tužilaštvo KS i prošle godine donijelo istu odluku.

- Ovo je druga naredba o neprovodjenju istrage po našoj prijavi protiv odgovornih u KCUS-u za odbijanje liječenja naše Nadin. Prvu ovakvu odluku je poništilo Federalno tužilaštvo i naredilo provodjenje istrage još prošle godine. Sada je Kantonalno tužilaštvo posegnulo za naručenim nalazom vještaka iz Beograda da bi donijeli ovakvu odluku. A mi smo rekli da se izričito protivimo vještačenju medicinske dokumentacije u centrima u bivšoj SFRJ jer imamo opravdane sumnje da neće biti objektivni. Dakle, odluka TKS je puna i pravnih i logičkih nedostataka i to će biti osnov za žalbu. Detaljnije o tome će se moći govoriti nakon detaljne pravne analize ovog dopisa. Možda se bolje nije moglo ni očekivati od tužilaca koji već tri godine razvlače ovaj navodno "prioritetni" predmet. Borbu ćemo sigurno nastaviti na višim instancama, dodala je Hodžić Smajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...