NIJE SKUŠA NO KLJUKUŠA: Brzo je na stolu

Kljukuša je bosansko jelo, idealno u hladnijim danima.

  • Gastro

  • 17. Nov. 2022  17. Nov. 2022

  • 0

Ne treba vam ni mnogo vremena ni namirnica da biste napravili ovo ukusno jelo sa krompirom. Donosimo vam jedan od recepata.

Potrebno je:

500 g krompira

glavica crvenog luka

5 supenih kašika brašna

200 ml mlijeka

50 ml ulja

2 jaja

2 čajne kašike soli

1 čajna kašika bibera

Priprema:

1. Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije.

2. Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati.

3. Izliti na nauljenu tepsiju.

4. Peći 20 minuta na 250 stepeni.

5. Ostaviti da se mrvicu ohladi, pa tek onda rezati na kocke.

6. Služiti toplo, uz kiselu pavlaku i čašu jogurta.

(Faktor) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...