OVO JE PISMO KOJE JE "AVAZ" PREŠUTIO: Margit Tomik Levy prozvala Radončića - "Podržali ste Čovićev rasistički izborni zakon i platili cijenu na izborima!"

Razlog je i što Vaše novine i TV koristite za obračun sa svakim koga mrzite ili ga smatrate za neprijatelja. A, takvih je dosta. Dovoljno je da neko nešto kaže ili napiše protiv Vas ili SBB i eto ga na tapetu Avaza.

  • Mini market

  • 18. Nov. 2022  18. Nov. 2022

  • 1

Bivša primadona Sarajevske opere Margit Tomik-Levy u posljednjem otvorenom pismu objavljenom na Facebooku žestoko je kritikovala lidera SBB-a Fahrudina Radončića i politiku koju dugi niz godina zagovara. 

Inače, Radončićev list Dnevni avaz redovno prenosi poruke uvažene primadone Sarajevske opere, ali ovaj put to nije bio slučaj iz sasvim očiglednih razloga. 

Pismo Margit Tomik-Levy prenosimo u integralnoj verziji: 

E, MOJ FAHRO

Slučajno videh neki dan da je gost na N1 g. Fahrudin Radončić, vlasnik SBB-a, gubitnik neregularnih izbora, na nedavnoj paradi srama i Šmitove diktature. U razgovoru g. Fahro iznosite opravdanu sumnju da su izbori pokradeni, prekonstruisani odvratnim i zločinačkim postupkom diktatora Šmita i klimavu tvrdnju da je SBB pokradena. Za primer ste dali svog pulena Ismara Jusku. Ako je i od g. Fahre, puno je. Možete Vi i puno bolje.

Ne verujem da je bilo ko pokrao Ismara Jusku. Čak mislim da je previše 808 glasova koje je dobio. Verujem da je do te astronomske cifre došao samo zahvaljujuci porodici i slepcima u Vašoj stranci. Građani Sarajeva se dobro sećaju Puljićeve mise za ustaše u sarajevskoj katedrali. HDZ i Puljić su hteli napraviti užasnu provokaciju sa tom Blajburškom misom u Sarajevu. Puljić je godinama na misama, mic po mic, rehabilitovao NDH i ustaše. Nametao nam krivicu za "neravnopravnost" Hrvata i usput ozvaničavao korijenski pravopis iz doba NDH. Ni trunke empatije iz njegovih usta prema ustaškom rukom ubijenim Sarajlijama... E takvu zver je Jusko uvažio, ispoštovao njegove zahteve i blokirao pola grada da ustaše odmisaju svoje. Građani su se pokrenuli, izašli na ulice nakon mog otvorenog pisma Puljiću ali ih je Juskova policija zaustavila na puškomet od katedrale. Ustaše su u miru Božijem odslužili svoju odvratnu misu...

I, g. Fahro, šta ste očekivali? Da građani Sarajeva ovo halale Jusku? Ako jeste, naivni ste. Ja sam pisala otvoreno pismo Jusku i kazala mu da mu je politička karijera završena, da bi bilo dobro da malo skače preko kozlica i valja se po strunjačama kao nastavnik fiskulture u nekoj osnovnoj školi. Nije mi verovao, slao mi je uvredljive "anonimne" poruke u inbox, ali dođoše izbori pa ga strefi ono što mu je nana nagovestila.

Drugi primer u toj emisiji Vam je bio Mirvad Kurić i njegovih 1576 glasova. I to je previše. Ovde sam puno kompetentnija od Vas za ocenjivanje njegovog rada. Što se tiće umetnosti, on je za mene pripravnik. Ako Vam to nije niko kazao, evo sada ću ja. Kurić je bio najgori posleratni kantonalni ministar kulture. Ruku pod ruku sa Ivicom Šarićem. Prepotentan, bahat, opterećen kompleksom veće vrednosti... a nesposoban. Rezultat od 1576 glasova je iznad očekivanja.

Razlog "potopa" SBB nije krađa glasova, mada Vam verujem da je i toga bilo. Razlog je Vaš loš odabir kadrova u vlasti, razlog su Vaše kontroverzne politicke izjava (čas podržavate Čovića i Dodika, pa se onda malo distancirate... pa sve tako 4 godine). Podržali ste Čovićev rasistički izborni zakon i platili cenu na izborima. Je li visoka ili realna, je li se isplatilo, to Vi najbolje znate.

Razlog je i što Vaše novine i TV koristite za obračun sa svakim koga mrzite ili ga smatrate za neprijatelja. A, takvih je dosta. Dovoljno je da neko nešto kaže ili napiše protiv Vas ili SBB i eto ga na tapetu Avaza. Vidite g. Fahro, ja ne čitam Vaše novine niti gledam Vašu TV ali Vas ne mrzim niti sam Vam neprijatelj. Neprijatelj je u stvari protivnik sa zlim namerama. Čovek može biti najveći dušman samom sebi, to Vi dobro znate. Kritika nije neprijateljstvo. Kritika je iskazana težnja da to što radite bude bolje i na korist zajednice. Poslednji razlog ste opet Vi. Ovi izbori su donekle pokazali da je narodu puna kapa nacionalizma i nacionalista. A Vi ne krijete da ste žestok nacionalista. Ne bi Vam škodilo da malo svintate u građanski pravac velika je gužva kod krimikleronacionalista: HDZ, NiP, SDA, sve srpske stranke i sve ostale hrvatske stranke, pa vetropiri NS i SDP (sarajevski)... slaba ste im konkurencija.

U građanskoj opciji ima mesta koliko hoćete...  Razmislite.

"Dnevni avaz" redovno prenosi pisanje Margit Tomik-Levy

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...