ŽENA S PUŠKOM NATJERALA PLENKOVIĆA DA SE PREDA: "Mi želimo život..."

HDZ zadnjih godina stalno pokušava dovesti predstavnike SDSS-a iako im je narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici, jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli.

  • Regija

  • 19. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 1

Danka Dražina koja je kao mlada djevojka s puškom u ruci, uvela pripadnike HOS-a u okupiranu Škabrnju, ima što za reći na odluku Vlade RH da na obljetnicu pokolja u tom mjestu, kao predstavnicu pošalju Anju Šimpragu:

“U tjednu kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje dodatnu traumu mještanima izazvala je vijest da Vlada RH kao svoju izaslanicu 18. novembra u Škabrnju šalje Anju Šimpragu. Nije nas iznenadilo, ali nas je razljutila ustrajnost jer zadnjih godina stalno pokušavaju dovesti predstavnike SDSS-a iako im je narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici, jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli”.

Danku, koja je medijski poznata i kao “žena zmaj” osobito ljuti “nasilno dovođenje Šimprage čija je obitelj čitav Domovinski rat provela na strani srbočetničkog agresora”, piše Dnevno.ba.

“Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14. novembra uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja Šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak. Dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje. Da ne bude zabune, u Škabrnju su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji se čistog srca žele pokloniti njenoj žrtvi uključujući i pripadnike srpske zajednice koji su s nama dijelili sudbinu tijekom srbočetničke agresije, a mnogi od njih stali u odbranu svoje Domovine.”

No, Dražina naglašava kako članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli:

“Nepoželjni su i nepotrebni. Nisu učinili ništa što bi doprinijelo suživotu. Nama ne treba takav suživot, mi želimo život. Njihovim “zalaganjem” nije pronađena nijedna nestala osoba, nisu iz Srbije vraćena ukradena kulturna i sakralna blaga, nikada od srbijanskih vlasti nisu tražili izručenje i sudski progon zločinaca koji su od svog zločina pobjegli u Srbiju. Kao da od zločina možeš pobjeći, igdje i ikad!”

Ipak, jučer je iz Ureda Vlade potvrđeno da su odustali od dovođenja Anje Šimprage u Škabrnju:

“Želim vjerovati da jesu jer teško mi je zamisliti da bi u ovom velikom tjednu prevarili narod Škabrnje. Škabrnja treba molitvu, mir i dostojanstvo. Molitvu za sve svoje mrtve. Mir za preživjele. Dostojanstvo za sve”, zaključuje poznata hrvatska braniteljica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...