DETALJI NESREĆE U CRNOJ GORI U KOJOJ JE POGINULO TROJE LJUDI: "Žena je iskočila iz automobila i počela da pliva, pokušali smo da je izvučemo" (FOTO)

Iz rijeke je prvo izvučeno tijelo ženske osobe, dok su se u potragu za ostalim uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra.

  • Hronika

  • 20. Nov. 2022  20. Nov. 2022

  • 0

Četrdesettrogodišnja A. K., šesnaestogodišnji M. K. i tri godine stariji N. K stradali su prilikom izletanja automobila sa malog mosta u Rogamima.

Do nesreće je došlo kada je Citroen Saxo, plave boje, sletio oko 7.37 sati u potok Širolija, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije.

Iz rijeke je prvo izvučeno tijelo ženske osobe, dok su se u potragu za ostalim uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra.

"Naši ronioci su nakon poziva OKC centra izašli na lice mjesta u mjestu Rogami kod Podgorice u potrazi za nestalim licima koja su nakon saobraćajne nesreće automobilom sletjela u rijeku. Nakon kraće potrage na pet metara dubine pronašli smo vozilo u kojem su se nalazila dva beživotna tijela. Tijela smo izvukli i predali nadležnim organima na dalje postupanje“, rekao je Vijestima Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično saopćeno da su nesreću prijavili građani.

"Odmah nakon što su građani prijavili da se dogodio udes, u 7.37 sati, na lice mjesta upućene su Služba hitne medicinske pomoći, Služba zaštite i spasavanja, ekipa za uviđaje i obavješten je Direktorat za vanredne situacije“, kazao je isti sagovornik.

Jedan od mještana Rogama kazao je novinarima da je sa bratom i komšijama bio napolju kada je začuo glasove koji dopiru sa mosta.

„Vidjeli smo da auto pluta po rijeci i da je krenulo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crijevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspješno“, ispričao je on, prenosi Antena M.

Navodno je vozač automobila pokušao da pređe mostić, ali je bujica odnijela vozilo, ispričali su svjedoci tragedije medijima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...