NE BLIJEDI SJEĆANJE NA "OCA JAPANSKOG NOGOMETA": Legende Japana odigrale utakmicu u čast Ivice Osima, prisustvovalo 9.500 ljudi (VIDEO)

U ovoj azijskoj zemlji već nekoliko puta odali su počast Ivici Osimu, a sada su još jednom pokazali koliko ga cijene. Organizovali su nogometni spektakl koji je privukao veliki broj gledalaca.

  • Sport

  • 21. Nov. 2022  21. Nov. 2022

  • 0

Japanski grad Chiba i stadion Fukuda Denshi Arena bili su domaćin memorijalne utakmice za Ivicu Osima, legendarnog bosanskohercegovačkog nogometnog stručnjaka koji nas je napustio ranije ove godine.

Japanci ne zaboravljaju ko je bio Ivica Osim i koliko je učinio za tamošnji nogomet. "Otac japanskog nogometa", kako su ga nezvanično prozvali, preminuo je u maju ove godine i tako je svijet nogometa izgubio veliko ime.

U ovoj azijskoj zemlji već nekoliko puta odali su počast Ivici Osimu, a sada su još jednom pokazali koliko ga cijene. Organizovali su nogometni spektakl koji je privukao veliki broj gledalaca.

Na Fukuda Denshi Areni u Chibi sastala su se dva tima sačinjena od legendi. "Osim JEF" i "Osim Japan", zvale su se ekipe koje su se sastale u memorijalnom meču, a činile su ih legende Osimovog JEF Uniteda i Osimove reprezentacije Japana.

Među igračima bio je i legendarni Shunsuke Nakamura, jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca koje je svijet ikada vidio.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje. Prema zvaničnim podacima, na tribinama se skupilo 9.500 navijača koji su došli oprostiti se na svojevrstan način od najveće legende tamošnjeg nogometa.

Iako to nije toliko važno, utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist Osim JEF ekipe.

"Želim biti osoba koja pamti duh i riječi gospodina Osima i hrabro korača naprijed. Nadam se da svi mogu osjetiti taj duh. Volio bih to", rekao je slavni nogometaš i jedan od organizatora Seiichiro Maki na memorijalnoj ceremoniji koja je održana nakon utakmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...