PREDSJEDNIK DF-a I ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKO KOMŠIĆ: "DF spreman podržati SDP u formiranju Vijeća ministara bez SNSD-a"

Komšić je istakao da će s tim u vezi Demokratska fronta pratiti odluku SDP-a, s obzirom da SDP ima više zastupnika u odnosu na DF.

  • Politika

  • 21. Nov. 2022  

  • 28

Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je proces izbora delegata iz reda Srba u Narodnoj skupštini RS za Dom naroda Parlamentarne Skupštine BiH.

Komšić je istakao da će s tim u vezi Demokratska fronta pratiti odluku SDP-a, s obzirom da SDP ima više zastupnika u odnosu na DF.

“S obzirom na to da je SDP-ov potpredsjednik kandidat za Dom naroda, te da SDP ima najviše zastupnika u klubu Pokreta za državu, DF će pratiti odluku SDP-a o tome kako glasati na NSRS o imenovanju delegata. Ako je SDP spreman da podrži opozicionog delegata i na taj način otvori mogućnost formiranja Vijeća ministara bez SNSD-a, DF je još spremniji da prati SDP”, rekao je Komšić.

Podsjetimo, kandidat Pokreta za državu za Dom naroda PSBiH je SDP-ov Vojin Mjatović, a što su neki iz sarajevske ‘Trojke’, poput Damira Arnauta, vidjeli kao ustupak kontrolnog paketa Dodikovom SNSD-u s obzirom na male šanse za Mijatovićevo izglasavanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...