OŠTRA REAKCIJA BH. REDITELJICE JASMILE ŽBANIĆ: "Smijemo li pročitati sporazum podržavaoca UZP-a i Osmorke?"

Rediteljica Jasmila Žbanić oštro je reagovala na činjenicu da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. novembra, odnosno na Dan državnosti.

  • Mini market

  • 21. Nov. 2022  21. Nov. 2022

  • 37

"Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke - historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku... a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike?", objavila je na Facebooku.

Da li je negdje objavljen text sporazuma Podržavaoca Udruženog Zločinačkog Poduhvata i Osmorke - istorijski PUZP8 ? ...

Objavljuje Jasmila ZbanicPonedjeljak, 21. studenoga 2022.

Podsjećamo, danas je prostorijama Socijaldemokratske partije BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat.

Sporazum predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće koalicije s drugim strankama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...