ŠVEDSKI STRUČNJACI SAVJETUJU: Kada krenuti s vožnjom nakon hladnog starta zimi…

Na pitanje trebaju li njihovi novi automobili bilo kakvu vrstu zagrijavanja, odgovor je bio vrlo jednostavan.

  • Auto

  • 23. Nov. 2022  

  • 0

Vožnja automobila je najbrži način da zagrijete motor i za njegov povratak na normalan radni omjer zraka i goriva.

Rad u praznom hodu nije najbolji za zagrijavnje motora, objašnjavaju u Popular Mechanicsu. Oni su pitali stručnjake iz kompanije Volvo, koji provodi testiranja na ledenom vremenu na Arktiku, trebaju li njihovi novi automobili bilo kakvu vrstu zagrijavanja, a odgovor je bio vrlo jednostavan.

– Najbolje je dati motoru samo nekoliko sekundi da podigne tlak ulja prije normalne vožnje, a dobar kvalitet i stanje ulja ključni su za zaštitu motora u uvjetima hladnog pokretanja, rekao je glasnogovornik Volva.

Dakle, dovoljno je odvojiti samo malo vremena nakon paljenja i krenuti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...