"VRATI MI DŽULI I JULI": Djevojka iz legendarne pjesme sa Evrovizije je zaista postojala, bila je Njemica...

Svi su misli da je "Džuli" plod njegove mašte i da je tako opjevao ljetnju ljubav i prve vrele poljupce pored mora. Daniel Popović otkrio je u velikom intervjuu za "Kurir" da to nije bio slučaj.

  • Estrada

  • 23. Nov. 2022  23. Nov. 2022

  • 1

Davne 1983. godine pojavila se pjesma Daniela Popovića, koja je u jako kratkom vremenskom roku postala apsolutni hit. Svi su pjevali stihove "Džuli", maštajući o svojim ljubavima i mladalačkim zaljubljivanja.

Svi su misli da je "Džuli" plod njegove mašte i da je tako opjevao ljetnju ljubav i prve vrele poljupce pored mora. Daniel Popović otkrio je u velikom intervjuu za "Kurir" da to nije bio slučaj.

"Sa 16 godina sam cijelo ljeto svirao u Bečićima, to je bio moj prvi profesionalni angažman, tu se dogodila moja prva mladalačka ljetnja ljubav, koja je kasnije poslužila kao inspiracija za "Džuli". Tu je bila jedna prelijepa devojka koja je došla sa roditeljima. Ja sam uglavnom vježbao gitaru, nisam se kupao, nije me more nešto privlačilo, ali sam odlazio povremeno na plažu. Tada sam upoznao slatku djevojčicu Angelu, koja je imala 15 godina. Mislim da niko ne zna da je ona bila inspiracija za "Džuli".

Ona je bila Njemica, bila je predivna, došla je sa mamom, tatom i mlađim bratom. Oni su me nekoliko dana posmatrali, ja jesam razmišljao kako je slatka ta djevojčica, ali šta da se radi kad je sa roditeljima. Bio sam malo na distanci dok jedan dan njen tata nije prišao meni i rekao mi: "Mi smo te malo posmatrali, vidjeli smo da si dobar dečko i šta radiš. Mi želimo najbolje svojoj curici, vidimo da ne piješ i ne pušiš. Pa ako se tebi naša kćer sviđa, da li bi ti bio sa njom?" To da mi neko izgovori u Crnoj Gori, još nikada nisam čuo! Tata i njegov prilaz baš su mi ostali u sjećanju. To je bilo divno iskustvo, hodao sam sa njom 15 dana. Zamisli prije 50 godina dođe Evropa nama i meni Nijemac kaže takve stvari! Koliko su ispred nas u razmišljanju vidi se po ovakvim stvarima", rekao je Daniel.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...