DRAMA U HRVATSKOM SABORU: Plenković nema potrebnu većinu, pada odluka o…

U Uredu predsjednika Republike Hrvatske smatraju da Sabor uopće nije nadležan odlučivati o tome.

  • Regija

  • 24. Nov. 2022  

  • 0

Obuka ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj pada u Saboru, HDZ nema potrebnu većinu, piše zagrebački Večernji list.

U Uredu predsjednika Republike Hrvatske smatraju da Sabor uopće nije nadležan odlučivati o obuci stranih vojnika u Hrvatskoj.

Siguran sam u dvotrećinsku većinu i u saborske zastupnike koji znaju što se događa u Ukrajini, poručio je to u utorak ministar odbrane RH Mario Banožić nakon što je predsjednik te države Zoran Milanović odbio i razmatrati njegov dopis kojim se traži predsjednikova prethodna suglasnost za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH u misiji EUMAM, kojom je predviđena vojna obuka 15 hiljada ukrajinskih vojnika na teritoriju EU.

No, čini se da je došlo do obrata. Obuka ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj mogla bi pasti u Saboru, jer HDZ nema potrebnu većinu!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...