ZORAN MILANOVIĆ, ANALITIČAR: "Amerika preko Ukrajine vodi rat protiv Rusije"

Milanović je rekao da on zna što stoji u Ustavu zato što ga je pisao. Time se referirao na konstataciju vlade na današnjoj sjednici da obuku ukrajinskih vojnika temelji na Ustavu i na zakonima i međunarodnim sporazumima po kojima je Ukrajina saveznička zemlja.

  • Regija

  • 24. Nov. 2022  

  • 4

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Zadru povodom Dana Grada Zadra, koji se obilježava na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Kako se očekivalo, osvrnuo se na odluku vlade o obučavanju ukrajinskih vojnika. "Ovo je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje", rekao je Milanović, prenosi RTL.

Milanović je rekao da on zna što stoji u Ustavu zato što ga je pisao. Time se referirao na konstataciju vlade na današnjoj sjednici da obuku ukrajinskih vojnika temelji na Ustavu i na zakonima i međunarodnim sporazumima po kojima je Ukrajina saveznička zemlja.

Stoga je Milanović dodao: "Ukrajina, svaka joj čast, nije saveznica." "Za odluku o obuci stranih vojnika sabor nije nadležan", kazao je. Nazvao je stvari kako ih je danas postavila vlada "udbaškom sabotažom".

"Sad će se, kao, vidjeti tko je za Rusiju, a tko za Ukrajinu. Ja nisam za nikoga. Ja sam za Hrvatsku, arogantno sebičan. Sava Kovačević ide u Bruxelles i obećava: 'Hrvatska je unutra.' To je kazneno djelo", dodao je.

"Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije", kazao je. "Mi moramo konstatirati da Amerikanci preko ukrajinskih mladića vode rat protiv Rusije, to moramo reći."

"Kad su u pitanju odluke koje imaju sigurnosni i obrambeni karakter, moraš se konzultirati s predsjednikom, a saborskim zastupnicima poručujem: 'Budite uspravni, ne dajte se zastrašivati'", rekao je.

"Svi oni koji bi dali pomoć i sudjelovati tamo gdje nama nije mjesto sudjelovati neka pročitaju članak 5. NATO saveza. Mi imamo obvezu pomoći članici NATO-a koja je napadnuta, ali niti to nije apsolutno. Ja te ne mogu zaštititi od tvog ludila i ponašanja za koje ja moram dati pokriće", kazao je između ostalog.

Novinare je zanimalo što misli o upadu USKOK-a u VSOA-u kako bi istražio eventualne pronevjere novca. Predsjednik je na to okrenuo na ministra Marija Banožića i njegove optužbe protiv njega koje već dulje iznosi:

"On je kao ministar državne imovine uništavao državnu imovinu." Novinare je zanimalo tko je predsjednika Milanovića pozvao na obilježavanje Dana Grada Zadra. On je rekao da su to vjerojatno bili i gradonačelnik i župan, da bi nakon nekoliko trenutaka rekao: "Ja ne čitam pozive kao 'ucviljena udovica'."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...