VELIKA GODIŠNJICA: Halle Berry otkrila šta joj je bila najveća muka na snimanju ove scene u Jamesu Bondu (FOTO)

Prošlo je 20 godina od prvog prikazivanja filma o Jamesu Bondu "Umri drugi dan", u kojem je slavna glumica imala jednu od većih uloga, kao drugačija Bondova djevojka.

  • Show

  • 24. Nov. 2022  24. Nov. 2022

  • 0

Neke uloge glumcima osiguraju pregršt nagrada, a druge im osiguraju mjesto u pop kulturi. Poznata glumica Halle Berry prihvaćala je obje vrste uloga i filmova.

Ona se prisjetila jedne uloge od prije 20 godina.

Halle je 2002. oduševila pojavom u ulozi Bondove djevojke, a otkrila je da i u naizgled jednostavnoj ulozi glumci mogu naići na velike izazove.

"Dakle, najveći glumački izazov koji sam imala u ovoj sceni je izgledati kao da je voda topla... A zapravo sam se smrzla kao guz**", napisala je Berry uz emotikon smijalicu, a zatim je čestitala fanovima 20 godina filma Umri drugi dan iz franšize o Jamesu Bondu.

U špijunskom filmu Halle Berry glumila je Jinx Johnson, američku sigurnosnu agenticu, koja kroz film radi zajedno s Jamesom Bondom, kojeg glumi Pierce Brosnan. Scena kojom je američka glumica osigurala svoj status u pop kulturi je ona u narandžastom kupaćem kostimu, snimana na plaži, prenosi Gloria.hr.

image

Halle Berry kao Jinx Johnson

Ta scena je bila i jedna od razloga zašto je Berry prihvatila ulogu, naime njome su reinterpretirali legendarnu scenu Ursule Andres kao prve Bondove djevojke iz prvog filma o Jamesu Bondu Dr. No iz 1962.

"Bila sam jako uzbuđena zbog Bonda jer to je legendarna franšiza. To je dio filmske historije, stvarno, tako da je mi je mnogo značilo biti dio tog serijala. I ova verzija Bondove djevojke je bila vrlo drugačija od svake Bondove djevojke koju sam prije vidjela. Kad mi je Barbara Broccoli pristupila s ulogom, objasnila je da će to biti nova vrsta Bondove djevojke što će mi omogućiti da budem aktivnija i u nekom smislu radim zajedno s Bondom na novi način. To mi je stvarno bilo uzbudljivo. A uzbudljivo mi je bilo i ponovno snimanje te velike scene s Ursulom Andres koja je postala legendarna", objasnila je Halle Berry u razgovoru za Vanity Fair.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...