SVAKA ČAST: Lokalni biznismen opet dijelio besplatan benzin (VIDEO)

Sjećate se, u pitanju je Ernie Boch Jr., lokalni biznismen, koji je 1. aprila podijelio 26.000 litara benzina.

  • Auto

  • 24. Nov. 2022  24. Nov. 2022

  • 0

Prvo je imao April Fuels Day, a današnji je proglasio Tanksgiving danom. 

Sjećate se, u pitanju je Ernie Boch Jr., lokalni biznismen, koji je 1. aprila podijelio 26.000 litara benzina.

Akcija podjele besplatnog benzina je odlično prošla sa stotinama metara dugom kolonom, a sve planirano gorivo podijeljeno je u svega dva sata. 

Sada je organizirao Tanksgiving i odlučio podijeliti benzin u vrijednosti 50.000 USD. I opet je Boch izazvao neviđeni interes, a čak se pojavila informacija kako će biti podijeljeno 50.000 galona goriva, što je, prema trenutnim cijenama goriva, vrijednost od gotovo 190.000 USD. Naime, cijena benzina u Americi je prosječno 3.79 USD za galon, odnosno 7.25 kn/l. 

Ovaj put zaposlenici benzinske dobili su uputstvo da se po automobilu smije točiti najviše 75 USD goriva, a sve kako bi što više ljudi dobilo besplatno gorivo. Boch je naglasio da je to dovoljno za pun spremnik. Ovaj put je odlučio pokloniti duplo više benzina no što je to učinio 1. aprila. Mnogi Amerikanci su mu zahvalni, a pohvalili su ga čak i vlasnici električnih vozila. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...