BH. KOMPANIJA IMA PUNE RUKE POSLA: Dva sarajevska hotela sama će proizvoditi struju...

Fotonaponska elektrana postavljena je na raspoloživoj površini od oko 1.500 m2 te će služiti za proizvodnju energije za vlastitu potrošnju.

  • Ekonomija

  • 25. Nov. 2022  

  • 0

Kompanija Hifa-Oil sa sektorom Euro Solar za kratko vrijeme ostvarila je veoma uspješne ciljeve na tržištu solarnih elektrana u BiH, te se može pohvaliti još jednim završenim projektom.

Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo-Ilidža angažovala je upravo Euro Solar za izgradnju fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood.

Fotonaponska elektrana postavljena je na raspoloživoj površini od oko 1.500 m2 te će služiti za proizvodnju energije za vlastitu potrošnju.

alt

Na hotelu Hollywood za izgradnju elektrane korišteni su solarni paneli LONGI nominalne snage 450 W te inverteri HUAWEI nominalne snage 100 kW i 60 kW. Ukupna snaga izgrađene fotonaponske elektrane je 300 kW.

Na hotelu Hills odnosno dijelu Termalne rivijere Ilidža korišteni su solarni paneli LONGI nominalne snage 450 W te inverteri marke HUAWEI od 40 kW i 30 kW. Projekt je uspješno finaliziran te će pružiti naručiocu značajne uštede i smanjenje potrošnje električne energije.

alt

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...