MOGU I ZA RUČAK: Napravite zapečene palačinke

Za početak, Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta.

  • Gastro

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 0

Sastojci:

10 palačinki

300 g mljevenog mesa

1 glavica crnog luka

200 ml tomatina

300 g "žutog sira"

500 ml bešamel sosa

Priprema: 

1. Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta. Dodati meso pa dinstati zajedno 5-10 minuta uz miješanje.

2. Dodati tomatino i krčkati još 5 minuta. Skloniti da se prohladi.

3. Bešamel sos napravite tako što ćete 120 g margarina staviti na laganu vatru da se istopi, pa dodati 6 kašika brašna i miješati dok ne počne da cvrči. Dodati lagano veću šolju mlijeka (u zavisnosti od željene gustine), 500 ml da vam bude rjeđe kao fini preljev. Konstantno miješati dok se smjesa ne ujednači, pa na kraju dodati na vrh kašičice muškantni oraščić.

4. Sa par kašika bešamel sosa premažite dno pleha.

5. Na sredini palačinke stavite dvije kašike fila i narendajte "žutog sira", pa zatvorite palačinku lijevo-desno gore-dole, da bude kocka.

6. Kada ste složili sve palačinke prelijte ostatkom bešamel sosa i narendajte "žuti sir" preko.

7. Pecite 20-30 minuta na 200 C u zavisnoti od vaše rerne, dok ne porumeni.

8. Služiti uz pavlaku ili neki ljuti sos, dok je toplo.

Prijatno:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...