Kultura
TREĆI SLUČAJ U ISTOM MJESECU: Devastirana nekropola stećaka kod Breze
Prije 18 min0
Za početak, Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta.
Gastro
25. Nov. 2022 25. Nov. 2022
0
Sastojci:
10 palačinki
300 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
200 ml tomatina
300 g "žutog sira"
500 ml bešamel sosa
Priprema:
1. Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta. Dodati meso pa dinstati zajedno 5-10 minuta uz miješanje.
2. Dodati tomatino i krčkati još 5 minuta. Skloniti da se prohladi.
3. Bešamel sos napravite tako što ćete 120 g margarina staviti na laganu vatru da se istopi, pa dodati 6 kašika brašna i miješati dok ne počne da cvrči. Dodati lagano veću šolju mlijeka (u zavisnosti od željene gustine), 500 ml da vam bude rjeđe kao fini preljev. Konstantno miješati dok se smjesa ne ujednači, pa na kraju dodati na vrh kašičice muškantni oraščić.
4. Sa par kašika bešamel sosa premažite dno pleha.
5. Na sredini palačinke stavite dvije kašike fila i narendajte "žutog sira", pa zatvorite palačinku lijevo-desno gore-dole, da bude kocka.
6. Kada ste složili sve palačinke prelijte ostatkom bešamel sosa i narendajte "žuti sir" preko.
7. Pecite 20-30 minuta na 200 C u zavisnoti od vaše rerne, dok ne porumeni.
8. Služiti uz pavlaku ili neki ljuti sos, dok je toplo.
Prijatno:)
(Recepti.com)
Kultura
TREĆI SLUČAJ U ISTOM MJESECU: Devastirana nekropola stećaka kod Breze
Prije 18 min0
Društvo
NIKADA NIJE UKLONJEN ŠEĆER NAKON ŽELJEZNIČKE NESREĆE: Mogu li se spasiti pčele od pomora u mostarskom naselju Opine?
Prije 33 min0
Hronika
DUGO SE NIJMA BAVE EUROPOL I INTERPOL: U Grčkoj uhapšena dvojica pljačkaša, Srba iz bande 'Pink Panter'
Prije 34 min0
Regija
ANA BRNABIĆ RASPISALA IZBORE U BEOURADU: Nazvala to pobjedom svih odgovornih ljudi
Prije 39 min6
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.