Sport
BEZ ŠANSI ZA PLASMAN NA SP: Engleska savladala Srbiju na Wembleyju, Albanija u baražu
Prije 46 min0
Za početak, Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta.
Gastro
25. Nov. 2022 25. Nov. 2022
0
Sastojci:
10 palačinki
300 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
200 ml tomatina
300 g "žutog sira"
500 ml bešamel sosa
Priprema:
1. Luk isjeckati sitno, pa staviti da se dinsta. Dodati meso pa dinstati zajedno 5-10 minuta uz miješanje.
2. Dodati tomatino i krčkati još 5 minuta. Skloniti da se prohladi.
3. Bešamel sos napravite tako što ćete 120 g margarina staviti na laganu vatru da se istopi, pa dodati 6 kašika brašna i miješati dok ne počne da cvrči. Dodati lagano veću šolju mlijeka (u zavisnosti od željene gustine), 500 ml da vam bude rjeđe kao fini preljev. Konstantno miješati dok se smjesa ne ujednači, pa na kraju dodati na vrh kašičice muškantni oraščić.
4. Sa par kašika bešamel sosa premažite dno pleha.
5. Na sredini palačinke stavite dvije kašike fila i narendajte "žutog sira", pa zatvorite palačinku lijevo-desno gore-dole, da bude kocka.
6. Kada ste složili sve palačinke prelijte ostatkom bešamel sosa i narendajte "žuti sir" preko.
7. Pecite 20-30 minuta na 200 C u zavisnoti od vaše rerne, dok ne porumeni.
8. Služiti uz pavlaku ili neki ljuti sos, dok je toplo.
Prijatno:)
(Recepti.com)
Sport
BEZ ŠANSI ZA PLASMAN NA SP: Engleska savladala Srbiju na Wembleyju, Albanija u baražu
Prije 46 min0
Svijet
UPUTILI PISMO BIJELOJ KUĆI: BBC se izvinio američkom predsjedniku zbog montaže govora, a Trump traži...
Prije 57 min0
Hronika
PROCURILE NOVE INFORMACIJE: U brutalnom napadu u Ljubljani izboden muškarac iz BiH
Prije 1h0
Svijet
DUBOKO OŽALOŠĆENI TRAGIČNOM NESREĆOM: Erdogan uputio poruku sućuti povodom pogibije pilota u padu turskog aviona
Prije 1h0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.