ČESTITKA ADISA AHMETOVIĆA ZA DAN DRŽAVNOSTI: "BiH zna kako je teško preživjeti u brutalnoj agresiji"

"Sretan sam što mogu reći da sam rođen u Hannoveru i da sam tu odrastao i školovao se, također sam ponosan sto imam korijene iz Bos. Petrovca, Kladnja i Kotor Varoši, navodi on.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 2

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, čestitao je građanima i prijateljima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.

"Ove godine 24. februara rat se vratio u Evropu sa brutalnom ruskom invazijom na Ukrajinu. BiH zna kako je teško dane, mjesece i godine preživjeti u brutalnoj agresiji na zemlju. Zato moramo znati cijeniti to što se današnji dan doživljava i kao dostignuće za demokratiju i slobodu", kazao je.

On je dodao kako je BiH zemlja svih njenih naroda koji žive tu, "od Sarajeva, Srebrenice, Banja Luke, Mostara, Zenice, Bihaća, Brčkog, Livna ili bilo kojeg drugog grada".

"BiH predstavlja ideju Evropske unije u malom: jer može biti ponosna što ima multikulturalnost, multietičnosti i multireligije.

Sretan sam što mogu reći da sam rođen u Hannoveru i da sam tu odrastao i školovao se, također sam ponosan sto imam korijene iz Bos. Petrovca, Kladnja i Kotor Varoši. Za kraj, želim da BiH bude zemlja poštovanja i dostojanstva. Radim i radiću na tome i neću odustati dok se ne postigne taj cilj. Živjela Bosna i Hercegovina!", zaključio je Ahmetović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...