OGLASIO SE GOSPODIN LEGITIMNI: Dragan Čović čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine, evo šta je poručio...

Čović je rekao kako se se danas proslavlja multinacionalni karakter države.

  • Politika

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 4

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine te se ponovno osvrnuo na ravnopravnost svih naroda u Bosni i Hercegovini.

U komentaru na zvaničnom Twitter profilu, Čović je rekao kako se se danas proslavlja multinacionalni karakter države.

Obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Slavimo naše nacije i multinacionalni karakter naše domovine. Moramo postići punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i drugih građana, te sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet za bolju budućnost”, napisao je Čović.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine svake godine se obilježava prigodnim programom, a u glavnom gradu jutros je sve počelo podizanjem zastave Bosne i Hercegovine i intoniranjem himne na brdu Hum.

Nakon toga, brojni zvaničnici položili su cvijeće na spomen-obilježu Vječna vatra te na mezarju Kovači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...