HISTORIČARKA UMJETNOSTI SA KOSOVA: Supruga ubijenog Olivera Ivanovića dobila funkciju u Vladi Srbije

Njeno imenovanje potvrđeno je danas na sjednici Vlade Srbije.

  • Regija

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 2

Na sjednici Vlade Srbije, koja je održana danas, odlučeno je da Milena Popović bude nova državna sekretarka u Ministarstvu turizma i omladine.

Milena Popović, nevjenčana supruga ubijenog vođe Srba sa Kosova, Olivera Ivanovića, dobila je funkciju u Ministarstvu turzima i omladine na čijem čelu se nalazi Husein Memić. Njeno imenovanje potvrđeno je danas na sjednici Vlade Srbije.

Milena Popović je po profesiji historičarka umjetnosti, a prije angažmana u ministarstvu je radila kao asistent na Akademiji umjetnosti u Kosovskoj Mitrovici, piše  Direktno.rs.

Ona se nedugo po ubistvu Olivera Ivanovića preselila iz Sjeverne Mitrovice u Beograd, iz bezbjedonosnih razloga, a potom i prihvatila posao u Kancelariji predsjednice Vlade Ane Brnabić.

Prije dvije godine ona se učlanila u Srpsku naprednu stranku, da bi nakon izbora 2020. godine postala i poslanica u Skupštine Srbije.

"Ja sam od početka ne svojom voljom na neki način postala dio političke javnosti Srbije i sada sam odlučila da konkretno počnem da se bavim politikom i odlučila sam da svoju podršku pružim Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, posebno inspirisana posljednjim napadima na njega", rekla je nevjenčana supruga ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića svojevremeno za Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...