JOŠ JEDAN SLUČAJ SILOVANJA NA KOSOVU: Muškarcu određen pritvor, sumnjiči se da je imao odnose sa maloljetnicom

Osumnjičenom je određena mjera pritvora, dok je žrtva smještena u sklonište.

  • Regija

  • 26. Nov. 2022  26. Nov. 2022

  • 0

Kosovska policija registrovala je još jedan slučaj silovanja. U novom 24-časovnom policijskom izvještaju saopšteno je da je muškarac sa Kosova uhapšen zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa maloljetnicom.

Policija je izvjestila da se slučaj koji je klasifikovan kao silovanje dogodio u Uroševcu ovog utorka u 23.00 časova, prenosi KoSSev.

Osumnjičenom je određena mjera pritvora, dok je žrtva smještena u sklonište.

O slučaju je obaviješten tužilac, istraga je u toku.

Kosovska policija registrovala je ove godine veći broj slučajeva silovanja, a među posljednjim je onaj koji je prijavljen prošle nedjelje u Prizrenu, kada je uhapšen 19-godišnjak zbog silovanja maloljetnice, odnosno 13-godišnje djevojčice. Oni su, međutim, tvrdili da su u „intimnoj vezi“.

Intimni odnos sa osobom mlađom od 16 godina, međutim, predstavlja krivično djelo, i u ovom konkretnom slučaju podvodi se pod „silovanje“, utvrdila je KP.

Prije svega nekoliko dana ujedno je prijavljen slučaj silovanja u opštini Istok, a koji se navodno dogodio prije mjesec i po. Kosovski mediji javili su da je žrtva bila muškarac. Riječ je o četvrtoj prijavi za seksualni napad u ovoj opštini za samo posljednja tri mjeseca, piše Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...