PREMINULA IRENE CARA: Uzrok smrti još uvijek nepoznat

Film 'Fame' vinuo ju je među zvijezde 1980. godine.

  • Show

  • 26. Nov. 2022  26. Nov. 2022

  • 0

Oskarovka Irene Cara preminula je u 63. godini, a vijest je potvrdila njena glasnogovornica za Eyewitness News. Cara je preminula u svojoj kući na Floridi, a uzrok smrti i dalje nije poznat, piše Večernji list.

''S dubokom tugom u ime njene porodice objavljujem da je Irene Cara preminula'', rekla je Judith A. Moose. Inače, Irene je poznata po mjuziklu 'Fame' i filmu 'Flashdance', a od djetinjstva se bavila muzikom, plesom i glumom te se često pojavljivala na pozornici i na malim ekranima.

Film 'Fame' vinuo ju je među zvijezde 1980. godine, a iako je u početku prvo izabrana za plesačicu, poslije su joj dali veću ulogu te je utjelovila Coco Hernandez i otpjevala naslovnu pjesmu. Nakon tog filma bila je nominirana za dva Grammyja.

Za svoju izvedbu "Flashdance... What a Feeling" osvojila je Oscara za najbolju originalnu pjesmu i nagradu Grammy za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu 1984.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...