NERMIN NIKŠIĆ NA STO MUKA: Nakon PDP-a, i SDS dolazi na konsultacije

U SDS su ponovili, Pokret za državu drži ključ za formiranje vlasti na državnom nivou. 

  • Politika

  • 27. Nov. 2022  

  • 1

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) nakon jučerašnje sjednice potvrdio je da će se ova stranka odazvati pozivu Socijaldemokratske partije (SDP) na konsultacije o formiranju vlasti na državnom nivou. 

Delegaciju će predvoditi v.d. predsjednika stranke Milan Miličević te Vukota Govedarica, Darko Babalj i Mladen Bosić. Pozivu su se ranije odzvali i u Partiji demokratskog progresa (PDP), javlja N1

Jedinstven stav obje stranke je da niko ne smije imati kontrolni mehanizam u bilo kom klubu naroda u državnom parlamentu. 

U SDS su ponovili, Pokret za državu drži ključ za formiranje vlasti na državnom nivou. 

U odnosu na broj zastupnika, stranke okupljene oko Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) imaju sigurna tri delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, SDS jednog delegata, dok je upitan drugi koji dolazi iz PDP-a. 

Listu je, podsjetimo, predložio i Pokret za državu koji očekuje podršku opozicije kako Dodik ne bi imao četvrtog delegata. Iz PDP-a su ranije ovakav scenarij odbacili uz opasku kako Pokret za državu ima svega pet zastupnika. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...