ŽESTOK ODGOVOR MIRSADA DURATOVIĆA KRITIČARIMA POKRETA ZA DRŽAVU: "Zaboravljate na sporazum 'probosanske desetorke'"

Kako je rekao u objavi, "kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje poslanike Pokreta za državu za izdaju države".

  • Politika

  • 27. Nov. 2022  27. Nov. 2022

  • 2

Predsjednik Skupštine Grada Prijedora i jedan od predstavnika Pokreta za državu Mirsad Duratović sa svog Facebook profila uputio je oštru kritiku svima koji dovode u pitanje postupke pripadnika ove koalicije.

Kako je rekao u objavi, "kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje poslanike Pokreta za državu za izdaju države".

"Optužuju nas za vlastitu listu kandidata za Dom naroda i pokušaje da budemo dio izvršne vlasti u RS-u. Da li slučajno ili zlonamjerno u pokušajima da se opet preko leđa nas iz RS-a i na štetu svih povratnika dokopaju učešća i pozicija u državnoj vlasti zaboravljaju na potpisani Sporazum 'probosanske desetorke' u RS-u", napisao je Duratović.

Sporazum je, kako navodi, definisao i kandidiranje za Dom naroda i učešće u izvršnoj vlasti.

"Sporazum su kreirali upravo oni koji ovih dana i kritikuju nastojanja Pokreta za državu da ispuni odredbe Sporazuma koji je nastao pola godine prije izbora. I na kraju, dok god me opozicija iz RS-a optužuje da izdajem državu ja sam siguran da ugrožavam njihove interese i da sam na dobrom putu", naveo je Duratović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...