BURNO U SARAJEVU: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine o smanjenju...

Na prijedlog istog ministarstva, na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o finansiranju godišnjeg akcijskog programa za BiH za 2021. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije. 

  • Vijesti

  • 28. Nov. 2022  

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predložilo je na dnevni red sutrašnje sjednice ovu, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi odluka o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

U drugom krugu glasanja, na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o izgradnji gasovoda "Južna interkonekcija BiH i Hrvatske" i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije".

Vijeće ministara BiH trebalo bi da razmatra i Nacrt sporazuma o zajmu /drugi projekt podrške zapošljavanju/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Na prijedlog istog ministarstva, na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o finansiranju godišnjeg akcijskog programa za BiH za 2021. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije. 

Na dnevnom redu je i Informacija o održanim konsultacijama sa Evropskom komisijom u vezi sa donošenjem Odluke Vijeća ministara BiH o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, te Informacija o vremenu čekanja prevoznika na graničnim prelazima i problematici ograničenja dana boravka vozača i voznog osoblja u području EU. 

Sjednica je zakazana sa početkom u 13.00 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...