IVANA MARIĆ ANALIZIRA: Najnovije izjave Bakira Izetbegovića potvrđuju sve…

"Sad je Izetbegoviću odjednom jasno da je pogubno to što je njegova stranka, zajedno sa DF-om, nakon prošlih izbora HDZ-u i SNSDS-u dala 4. delegata u Domu naroda BiH", navodi Ivana Marić.

  • Društvo

  • 28. Nov. 2022  

  • 9

-Bitno je da stranke ponekad odu u opoziciju jer su mnoge stvari jasnije iz te perspektive. Vlast nekima zatvara pogled pa ne v ide ono što drugi vide. Da je to istina, pokazuju i najnovije izjave Izetbegovića, poručila je u kratkoj analizi na društvenim mrežama politička analitičarka Ivana Marić.

-Tek sad mu je postalo jasno da je ponižavajuće ići u Mostar Čoviću "na noge" da se dogovaraju oko koalicije, što je Izetbegović radio. Kaže da je ponižavajuće i što Osmorka prihvata da im Čović brani da uključe i DF, na što je i SDA zadnji put pristala.

Dalje, da im Čović neće dobiti nijedno hrvatsko mjesto u vlasti, što je isto uradio i SDA.

Sad je Izetbegoviću odjednom jasno da je pogubno to što je njegova stranka, zajedno sa DF-om, nakon prošlih izbora HDZ-u i SNSDS-u dala 4. delegata u Domu naroda BiH. Sad mu je jasno i da nije dobro preglasavati stranku koja je dobila najviše glasova unutar svog naroda. Jasno mu je i da je pogubno formirati vlast sa Dodikom i Čovićem.

Još samo da shvati da nije dobro pravdati kriminalce, na funkcijama držati ljude sa potvrđenim optužnicama i da nikako nije dobro na važne funkcije postaviti osobe bez diploma ili sa sumnjivim diplomama.

"Napad na SDA je napad na zdravi i snažni dio bh. društva, pokušaj isključivanja političke volje tog patriotskog segmenta, opasno unošenje podjela u bošnjački korpus koje ne može donijeti ništa dobro. Eventualno isključivanje SDA, uz koaliranje manjih probosanskih stranaka sa HDZ-om i SNSD-om, je politička perverzija koju treba na vrijeme zaustaviti."

"Ponižavajuće je kada Dragan Čović naredi “Trojki” da DF ne može biti dio koalicije, ili kada građanske i multietnične stranke SDP i Našu stranku naziva bošnjačkim, a njihovi predsjednici na sve to šute i, puni nade da će ih Čović uzeti u vlast odlaze na sastanke u centralu HDZ u Mostaru.", navodi Ivana Marić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...