BLJEŠTAVILO S PETE AVENIJE: “SB” donosi djelić modnog luksuza i svjetlosti New Yorka (FOTO, VIDEO)

Sir Elton John je prije nekoliko dana bio specijalni gost na otvaranju ovog performansa na Petoj aveniji. Stigao je mini vozilom,  zauzeo svoje mjesto za klavirom ispred robne kuće Saks i otpjevao "Your Song".

  • Žena

  • 28. Nov. 2022  28. Nov. 2022

  • 0

U New Yorku se ništa ne prepušta slučaju.

Jedna od tradicija koje označavaju dolazak praznika je svečano otvaranje izložbe Saks Fifth Avenue, poznate luksuzne modne kuće, koja se manifestuje kroz svjetlosne efekte preko prozora i sve do vrha duge fasade na ovoj zgradi u Petoj aveniji. Najljepši pogled na igru svjetlosti, boja i muzike pruža se iz pravca Rockefeller centra.

alt

Sir Elton John je prije nekoliko dana bio specijalni gost na otvaranju ovog performansa na Petoj aveniji. Stigao je mini vozilom,  zauzeo svoje mjesto za klavirom ispred robne kuće Saks i otpjevao "Your Song". Saobraćaj je bio privremeno zaustavljen.

Robna kuća Saks je zasjala u spektakularnim svjetlosnim efektima u duginim bojama. Time je obilježen početak praznične sezone, ali i saradnje između luksuzne modne kuće Saks i Sir Eltona Johna, odnosno njegove Fondacije “Rocket” Fund” koja je osnovana 1992. godine.

alt

Da kažemo da ova fondacija podržava i pruža usluge prevencije, testiranja i liječenja osoba s HIV/AIDS-om. Saks je najavio donaciju od nevjerovatnih milion dolara ovoj fondaciji.

John je također pripremio kolekciju više brendova ženske i muške konfekcije, modnih dodataka, dječjih, kozmetičkih i kućnih proizvoda od Versacea, Valentina, Walesa Bonnera, Jonathana Adlera, Jasona Wua, Paca Rabannea i, Guccija— koja je odijevala Johna tokom cijele njegove turneje, a prihod od koje će ići u Rocket Fondaciju Eltona Johna za AIDS, navodi Vogue.

Djelić atmosfere s Pete avenije možete pogledati u našoj galeriji kao i luksuzne izloge Saks Fifth Avenue s dugim svečanim haljinama, šljokičastim kombinacijama…

alt

alt

alt

alt

(Pripremila: Sanela GOJAK/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...