BEĆIROVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM WALTMANSOM: Kraljevina Nizozemska nastavit će podržavati integracioni proces Bosne i Hercegovine u EU

Bećirović je rekao da je proširenje i geostrateško pitanje za EU, u smislu očuvanja stabilnosti zapadnog Balkana.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH Janom Waltmansom o bilateralnim odnosima, saradnji dviju država i drugim vanjskopolitičkim pitanjima.

Na sastanku je razgovarano i o podršci Kraljevine Nizozemske kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji o čemu su se nedavno očitovale najviše izvršne i zakonodavne institucije te države.

Bećirović je rekao da je proširenje i geostrateško pitanje za EU, u smislu očuvanja stabilnosti zapadnog Balkana.

Razmijenjene su informacije i o ekonomskoj saradnji dviju država, uz konstataciju da, obzirom na postojeće potencijale, treba nastojati da se ta saradnja podigne na viši nivo. S tim u vezi konstatovano je da je potrebno dodatno jačati veze između privrednika dviju država.

Također, na sastanku je razgovarano o nizu pripremljenih bilateralnih sporazuma između dviju država, a tiču se oblasti zaštite tajnih podataka, sigurnosti, mobilnosti i mladih te obrazovanja.

Waltmans je naglasio da će Kraljevina Nizozemska nastaviti podržavati integracioni proces Bosne i Hercegovine u EU, s naglaskom na razvoj demokratije i vladavine prava -  saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...