SULJAGIĆ I BURSAĆ ŠOKIRANI PISANJEM SRĐANA PUHALA: "Pa ovo je u rangu Dritanove - 'Genocid je počinjen nad ljudima, a ne Bošnjacima'!"

"Svima im znam duplo dno. Eto vam sad Puhalo. Zagrlite se s njim", poručio je Suljagić putem Twittera. 

  • Mini market

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 8

Psiholog i politički analitičar Srđan Puhalo objavio je na svom blogu tekst pod naslovom "Hrestomatija o nepostojećem genocidu" u kojem je kritikovao naziv i poruku nedavno objavljenog dokumenta za edukaciju pod naslovom "Bosanski genocid, hrestomatija".

Puhalo je kao problem navedenog djela istakao da "bosanski genocid ne postoji" već samo "genocid u Srebrenici", te da mu je namjera da "na osnovu presuda sudova pokaže da genocida u Bosni i Hercegovini nije bilo".

Ovaj tekst je izazvao žestoku reakciju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i jednog od protagonista projekta.

"Svima im znam duplo dno. Eto vam sad Puhalo. Zagrlite se s njim", poručio je Suljagić putem Twittera.   Na Suljagićeve riječi nadovezao se i poznati banjalučki novinar Dragan Bursać koji također nije štedio Puhala.  "Zastrašujuće!  'Problem je što bosanski genocid ne postoji, postoji samo genocid u Srebrenici', kaže Puhalo.  Pa ovo je u rangu Dritanove: 'Genocid je počinjen nad ljudima, a ne Bošnjacima.'  Doduše iz iste su kancelarije izašli!", poručio je Bursać.    

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...