TRAGEDIJA U AFGANISTANSKOJ VJERSKOJ ŠKOLI: U eksploziji 15 poginulih

Najmanje 20 ljudi  je ranjeno u eksploziji u glavnom gradu pokrajine Ajbaku, dodao je glasnogovornik vlade pokrajine Samangana Emdaduli Muhadžir.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2022  

  • 0

U eksploziji u vjerskoj školi tokom molitve u sjevernoj afganistanskoj pokrajini Samanganu poginulo je 15 ljudi, rekao je pokrajinski glasnogovornik.

Najmanje 20 ljudi  je ranjeno u eksploziji u glavnom gradu pokrajine Ajbaku, dodao je glasnogovornik vlade pokrajine Samangana Emdaduli Muhadžir.

“Eksplozija se dogodila oko 12,45 u medresi Džahdiji u središtu grada. Mnogo dječaka uči u ovoj medresi (vjerskoj školi)”, izjavio je.

Još se ne zna tko stoji iza eksplozije. Muhadžir je rekao da je istraga počela, a glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Abdul Nafi Takor potvrdio je eksploziju.

“Naše sigurnosne snage rade na identificiranju počinitelja ovog neoprostivog zločina i njihovu privođenju pravdi”, rekao je Takor.

Talibani kažu da su usredotočeni na čuvanje sigurnosti u ratom razorenoj zemlji otkako su preuzeli državu prošle godine, međutim zadnjih mjeseca bilo je nekoliko napada, uključujući napade na džamije,  a odgovornost za neke preuzela je Islamska država.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...