PANIKA U REDOVIMA OSMORKE: BHRT javlja - "SDA će imati najmanje 12 ruku u Domu naroda FBiH!" (VIDEO)

Do posljednjih informacija došao je javni servis BHRT koji je u večerašnjem Dnevniku otkrio da je SDA već osigurala minimalno 12 delegata u Domu naroda FBiH. 

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2022  30. Nov. 2022

  • 8

Još od objavljivanja izbornih rezultata u Federaciji BiH traje žučna rasprava o tome ko će imati dominaciju u bošnjačkom klubu Doma naroda FBiH. 

Koalicija stranaka Osmorke već duže vrijeme samouvjereno tvrdi da će biti u stanju formirati vlast usa HDZ-om u Federaciji BiH, a jučer je ozvaničeno i partnerstvo između ova dva politička bloka potpisivanjem sporazuma u Sarajevu. 

No, u SDA se izgleda nisu pretjerano uzbuđivali zbog toga, pa uglavnom poručuju da su stranke Osmorke prerano ušle u proces pregovora. Istakao je to i lider SDA u jučerašnjem razgovoru za Federalnu televiziju.

"Osim sporazuma potrebno je imati 11 bošnjačkih delegata u bošnjačkom Klubu poslanika u Domu naroda Federalnog parlamenta. Ne bih rekao da će doći do tog broja 11 i mislim da je ovo više jedan blef", rekao je Izetbegović.

Loša vijest za Osmorku danas je stigla iz Tuzlaskog kantona gdje je žrijebom odlučeno da u Dom naroda FBiH ide kandidat SDA Damir Šišić.

Do posljednjih informacija došao je Javni servis BHRT koji je u večerašnjem Dnevniku otkrio da je SDA već osigurala najmanje 12 delegata u Domu naroda FBiH. 

"Kako saznaje BHT, omjer snaga će biti takav da će SDA u odnosu na Osmorku imati najmanje 12 ruku a moguće je da žrijeb iz Livna odluči da li će imati više od 12", javio je BHRT. 

U nastavku pogledajte video prilog BHRT-a: 

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...