GORE NE MOŽE: Vulin imenovan na novu funkciju

Imenovanje Vulina, koji će na toj funkciji naslijediti Bratislava Gašića, izglasano je na današnjoj kadrovskoj komisiji Vlade Srbije.

  • Regija

  • 01. Dec. 2022  01. Dec. 2022

  • 7

Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, imenovan je danas za direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA), saznaje Nova.rs, ali i drugi srbijanski mediji. 

Kako navodi izvor portala Nova.rs, na tu funkciju Vulin je izabran danas na sjednici Vlade Srbije.

On je u prethodne dvije godine obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a njegov mandat obilježile su brojne kontroverze.

Njegovo ime, kad je saoštavao sastav kabineta nove Vlade Srbije, nije pročitao predsjednik SNS Aleksandar Vučić, ali mu se nije ni zahvaljivao na "dosadašnjoj saradnji" što je moglo da ukaže na to da mu se smiješi nova funkcija.

Prije nego što je došao na funkciju ministra policije, bio je ministar odbrane, a prije toga bio je na čelu resora za rad i socijalnu politiku. Takođe, bio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zakon o Bezbjednosno informativnoj agenciji inače zabranjuje da u BIA budu angažovane stranačke ličnosti, ali to nije spriječilo aktuelnu vlast u Srbiji da na čelnu poziciju te službe postavi Vulina, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.

Prethodno je funkciju direktora BIA obavljao Bratislav Gašić, visoki funkcioner SNS.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...