POTVRĐENA OPTUŽNICA: "Ibro iz Njemačke" prijetio da će zapaliti sve zaposlene u Dodikovom kabinetu u Predsjedništvu BiH

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje šest svjedoka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza. 

  • Hronika

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 4

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nizama Jamakovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Tereti se da je 26. novembra 2018. godine oko 14 sati i 52 minute sa svog telefona, tačnije, mobilnog operatera Njemačke, pozvao na službeni broj Predsjedništva BiH i predstavljajući se kao Ibro iz Njemačke, uputio ozbiljne prijetnje, rekavši između ostalog, da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje šest svjedoka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza. 

Podsjećamo, sve se odigralo nakon Dodikove poznate predstave sa postavljanjem zastave RS-a u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva.

Prijetnje su tada prijavljene generalnom sekretaru Predsjedništva Zoranu Đeriću, koji je o tome obavijestio SIPA-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...